Ribeye met paddenstoelen en gemengde salade
Benodigdheden:
- 2 ribeye’s (gemarineerd of na het bakken kruiden met peper en zout)
- 2 eetlepels roomboter
- 1 bakje paddenstoelenmelange
- 2 teentjes knoflook
- 8 takjes peterselie
- 1 eetlepel balsamico azijn
- 2 eetlepels olijfolie extra vergine
- zwarte peper
- zeezout

Bereiding
STAP 1
Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier of borstel ze en snijd ze in plakken. Was de peterselie en maak de teentjes knoflook schoon. Hak de peterselie en knoflook samen fijn.
STAP 2
Maak de salade aan met de balsamico azijn, olijfolie, peper en zout. Goed roeren.
STAP 3
Verhit de boter in een koekenpan en bak de ribeye’s aan de buitenzijde mooi bruin, iedere zijde circa 3-5 minuten (afhankelijk van pan en hitte van de boter). Ik ga altijd voor medium, maar als je nog niet zo bedreven bent in het bakken van ribeye, bekijk dan dit filmpje eens.
STAP 4
Neem de ribeye’s uit de pan, leg ze op een bord en dek dit goed af met aluminiumfolie zodat het vlees nog licht doorgaart en tot rust kan komen.
Bak in hetzelfde bakvet het knoflook/peterselie mengsel (pas op, kan snel aanbakken door de hitte van de pan dus goed roeren) en voeg daarna de paddenstoelen toe. Bak de paddenstoelen totdat ze zacht zijn en mooi glanzen.
STAP 5
Neem 2 borden en leg op ieder bord een ribeye waar je de gebakken paddenstoelen over verdeeld. Serveer met de gemengde salade.