XXL Vlees
XXLVlees

Ribeye steak met Teriyakisaus

Benodigdheden:

  • 4 ribeye steaks
  • 3 el plantaardige olie
  • 6 el teriyakisaus
  • 2 el sesamzaadjes
  • 75 ml sojasaus
  • 75 ml mirin
  • 75 ml sake
  • 1 tl suiker
  • Optioneel: asperges

Bereiding

STAP 1

Steek de barbecue aan en breng deze op de juiste temperatuur.

STAP 2

Terwijl de barbecue vast aan staat kun je alvast met de teriyakisaus aan de slag. Doe alle ingrediënten in een pannetje en roer het even goed door elkaar. Vervolgens laat je alles rustig, op laag vuur, een paar minuten pruttelen. Zodra de saus gereed is haal je de pan van het vuur zodat je teriyakisaus kan afkoelen.

STAP 3

Tijd om de ribeye klaar te maken. Wrijf alle vier de steaks in met olie, zout en peper. Vervolgens zijn de ribeye steaks klaar om op de barbecue te gaan. Bak iedere kant ongeveer 2 minuten lang zodat ze lekker medium rare zijn. Haal de steaks van de barbecue en laat ze eventjes rusten in een stuk aluminiumfolie.

STAP 4

Snijd de ribeye steaks in reepjes van 1 cm en schep er een paar eetlepels van de heerlijke teriyakisaus over de ribeye’s. Als finishing touch gooi je nog wat cayennepeper en sesamzaad over je gerecht en voilla, klaar om serveren!

TIP!

Een lekkere toevoeging zijn asperges! Doop deze in een klein beetje olie en grill deze 2 a 3 minuten op de barbecue (draai ze wel even een paar keer om).



PRODUCTEN