XXL Vlees
XXLVlees

Ossenhaas met pepersaus

Benodigdheden:

  • 2 ossenhaas biefstukken, op kamertemperatuur
  • 1x pepersaus
  • Zout
  • Peper
  • Bakboter of olie

Bereiding

STAP 1

Zorg dat de ossenhaas op kamertemperatuur is, voordat je hem gaat bakken. Haal het vlees 45 minuten van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen, of leg het vlees 20 minuten in een oven van 40 graden. Bestrooi het vlees aan beide kanten goed met peper en zout.

STAP 2

Verhit de koekenpan en laat heet worden. Voeg een scheutje bakboter toe en wacht tot de bellen zijn weggetrokken. Bak het vlees aan beide kanten, totdat het de gewenste garing heeft.

STAP 3

Niet in het vlees prikken, dan gaan de sappen verloren. Haal het vlees uit de pan, dek losjes af met een stukje alufolie en laat rusten in de oven op 40 graden.

STAP 4

Snijd de biefstuk in schuine plakken en schenk de pepersaus eroverheen. Lekker met (zelfgemaakte) frietjes of gebakken aardappels en een salade, of gekookte broccoli.

TIP!

Vervang de ossenhaas op een doordeweekse dag door bijvoorbeeld varkenshaas, kipfilet of een lekkere schnitzel.



PRODUCTEN